Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
0726 338 294 Strada Nouă, nr. 38A
Șelimbăr, Sibiu, Romania

Implantologie

Programare rapidă
Programare

Implant dentar Bredent

Restaurarea rapidă, de tip “Bredent”

Implanturile dentare sunt o soluție fiabilă pe termen lung pentru înlocuirea dinţilor pierduți sau deteriorați. Pot fi utilizate nu numai pentru a înlocui unul sau mai mulţi dinți lipsă, dar și un grup întreg de dinți superiori sau inferiori. În trecut, chirurgia implantului a fost un proces îndelungat, care implica grefarea osoasă și abordarea sinusurilor, dar datorită inovaților în stomatologie și a introducerii montării în scurt timp a implantului, operațiile îndelungate sunt acum o problemă ce aparţin de domneiul trecutului.

 

Implanturi, coroană sau punte provizorie, într-o singură zi

“Implanturi într-o zi” poate fi o expresie pe care aţi auzit-o adesea pentru această nouă tehnologie şi procedură stomatologică. Pur și simplu, acestea sunt mijloace prin care acum pot fi eliminaţi dinții deteriorați sau infectați, pot fi plasate implanturi și atașată pe ei o coroană sau o punte metalo-ceramică, procedură care se efectuează într-o singură zi. Vestea bună este că această tehnică este posibilă și pentru pacienți cu pierdere osoasă extinsă.

 

implant dentar sibiu, implant dentar bredent sibiu, implantologie sibiu, dr sorina preda implantolog

 

Ce este Bredent Fast & Fixed?

Sistemul de implanturi german Fast & Fixed de la Bredent este lider de piață în tehnologia „Dinți într-o zi”. Acest sistem de implant german, fabricat cu precizie, a fost testat de peste 30 de ani. Acest sistem este utilizat în întreaga lume, inclusiv în Marea Britanie, ceea ce înseamnă nu numai că se cunoaşte durabilitatea lui, dar aveți și asigurarea întreținerii lui în bune condiţii, regulat, acasă.

 

Cum funcţionează Bredent Fast & Fixed?

În loc de metoda tradițională de implantare sau plasare a unui implant pentru fiecare dinte lipsă, sistemul Bredent Fast & Fixed funcţionează prin plasarea de implanturi pe maxilarul inferior sau/şi maxilarul superior, folosind cele mai bune zone disponibile de structură osoasă.

 

Implanturile din spate sunt înclinate strategic, pentru a ocoli sinusul maxilarului superior și nervul vital din structura maxilarului inferior. Înclinarea implantului permite, de asemenea, plasarea unor implanturi mai lungi, care sunt mai bine stabilizate în os, ceea ce asigură, la rândul lor, unor suport implantologic sporit.

 

implant dentar sibiu, implant dentar bredent sibiu, implantologie sibiu, dr sorina preda implantolog

Implant dentar B&B

Caracteristicile unice ale implanturilor B&B

 

  • Inserarea completă a implantului

Implanturile dentare italiene B & B, folosite de specialiştii implantologi de top ai Cabinetului Stomatologic Dr. Sorina Preda, alături de implanturile germane Bredent, se diferenţiază prin structura fizică şi caracteristicile lor de inserare, fiind singurele de acest gen.

 

Ele facilitează inserarea completă a corpului implantului în comparație cu implanturile convenționale, simplificând foarte mult munca dentistului implantolog și reducând semnificativ timpul de plasare.

 

  • Profil cu osteointegrare superioară

Profilul lor prezintă caracteristici speciale, înclinate la 60 °, cu formă, unghi și adâncime special concepute pentru a crește suprafața de contact osos și a reduce invazivitatea, îmbunătățind astfel procesul de osteointegrare (de integrare a implantului în osul maxilar).

 

 

De ce să alegeţi implanturile B&B?

 

Implanturile B&B se caracterizează prin sistemul lor de auto-filetare. Designul implanturilor B& B include o canelură cu vârf triplu, cu o secțiune specială de tăiere oblică pentru autofiletarea osoasă  în timpul plasării, care servește, în acelaşi timp, pentru a preveni orice traumatism legat de presiune. În cele din urmă, vârful este definit ca „prietenos cu osul”, deoarece forma sa este concepută pentru a menaja membrana sinusului maxilar, evitând riscul de perforație.

 

Sistemul novator de conectare al implanturilor B&B

 

  • Primul tip de geometrie

Implanturile B & B implementează un sistem de conectare novator, care combină două tipuri de geometrii. Primul îmbunătățește rezistența la sarcini de torsiune pentru o precizie absolută în repoziționarea bontului.

 

  • Al doilea tip de geometrie

Al doilea tip creează o legătură mecanică puternică, stabilind o etanșare sudată la rece. De asemenea sunt eliminate miscările uşoare și previte riscurile de deșurubare și rupere a șurubului protetic.

 

Avantajele tehnologiei implanturilor B&B

 

Tehnologia aferentă a acestor implanturi reduce pierderile osoase și asigură stabilitate estetică pe termen lung, precum  și o etanșare antibacteriană perfectă. Retractarea osului cortical în timp este prevenită de micro-șanțarea gulerului, care îmbunătățește distribuția sarcinii pentru reducerea stresului vertical și promovează vindecarea țesuturilor moi.

 

Designul acestor dispozitive este anatomică, cu o structură asemănătoare rădăcinii. Implanturile B & B sunt inovative şi prin formă, prin caracteristicile macro- morfologice, ele fiind mai conice spre vârf, concepute special pentru a obține o stabilitate excelentă în cazul în care țesutul osos pare compromis, asigurând integritatea deplină a structurilor lor.

 

implant dentar sibiu, dr sorina preda implantologie, implant dentar bredent sibiu

Chirurgie implantologică ghidată

Ghidurile chirurgicale se bazează pe tehnologia digitală 3D

Specialiştii Cabinetului Stomatologic Dr. Sorina Preda utilizează  în implantologia sistemelor “All on 4” şi “All on 6” (implante de suport pentru punţi dentare) ghiduri chirurgicale italiene, a căror calitate şi fiabilitate este recunoscută în întreaga lume.

 

Un ghid chirurgical constă în prelevarea de informații și imagini 3D (computer tomograf și modele de studiu) ale zonei unde urmează să se realizeze implantul și folosirea acestora într-un software specializat, pentru a crea o copie 3D a respectivei zone.

 

Planificarea digitală asigură poziţionarea corectă a implanturilor

După ce medicul are câmpul operator în 3D pe calculator, acesta planifică poziția viitoarelor implanturi dentare ținând cont de grosimea și lățimea osoasă, precum şi de elementele anatomice învecinate (sinus maxilar, nerv alveolar inferior etc).

 

După ce se realizează planning-ul digital, care elimină majoritatea erorilor de poziționare a implanturilor dentare, următoarea etapă constă în fabricarea ghidului chirurgical cu ajutorul unei imprimante 3D, prin care se vor poziționa în timpul operației implanturile dentare exact în poziția fixată digital.

 

Punţile dentare extinse se montează pe implaturi

Implanturile dentare pot înlocui un singur dinte cu o coroană dentară atașată la un singur bont (implant). Dar o serie de implanturi pot fi folosite pentru a susține un şir întreg de dinți, aparţinând unei arcade întregi, superioare sau inferioare. În loc să necesite un implant dentar pentru fiecare dinte de înlocuire, implanturile dentare folosesc patru până la opt implanturi dentare pe un rând de dinți de schimb, ce se constituie în stâlpi de susţinere ai unei lucrări fixe de protezare totală, de refacere a întregii arcade.

 

implant dentar sibiu, implant dentar bredent sibiu, dr sorina preda implantologie

 

Punţile ancorate pe implanturi refac echilibrul estetic şi morfo-funcţional

Cunoscute ca All on 4, All on 6 sau All on 8, în funcţie de cele 4, 6 sau 8 implanturi de susţinere din titan sau zirconiu, aceste sisteme de protezare plasează optim implanturile în arcadă pentru ancorarea punţilor, oferind mai mult sprijin decât soluţiile individuale sau parţiale.

 

Punţile dentare totale metalo-ceramice sunt fixate permanent pe implanturile dentare, oferind cea mai bună opţiune de valorificare a celor 4, 6 sau 8 susţineri oferite de implanturi în refacerea echilibrului estetic şi morfo-funcţional.

 

Soluţia edentaţiei totale: implantul dentar

Soluţia de implant dentar total este necesară pentru pacienţii cu edentaţie totală: nu mai există nici un dinte, sau cei rămaşi sunt compromişi şi trebuie extraşi. Chiar şi în cazurile în care ţesutul osos este limitat, se pot orienta cele 6 implaturi astfel încât să utilizeze în mod optim osul disponibil şi să crească rezistenţa lucrării. Această tehnică are o rată mare de succes şi este opţiunea recomandată persoanelor care vor o lucrare fixă pe implanturi.

 

Chirurgia implantologică ghidată: optimizarea procedurii clinice

Tendinţa actuală în chirurgia implanturilor este de a îmbunătăți în continuare aceste proceduri clinice prin reducerea duratei totale de reabilitare, utilizând tehnici chirurgicale mai puțin invazive. Protocoalele de implant ghidate ajută clinicienii să-și simplifice procedurile, începând de la faza de diagnostic până la realizarea restaurării protetice finale.

 

Aceste proceduri clinice avansate au introduse tehnica de imagistică tridimensională (3D) și tehnologia computerizată. Ele permit îmbunătățirea planificării prechirurgicale tradiționale, în care sunt introduse şi utilizate evaluări prin radiografii periapicale și panoramice, proiecții de studiu și inspecții directă a crestelor alveolare.

 

implant dentar sibiu, implant dentar bredent sibiu, dr sorina preda implantologie

 

Avantajele informaţiilor 3D

Evaluarea datelor 3D, extrase din tomografia computerizată, dar și, mai recent, din scanerul optic, împreună cu software-ul modern de planificare a implanturilor, permit simularea cu atenție a fazelor chirurgicale și protetice. Locurile optime (siturile) de plasare ale implanturilor pot fi stabilite înainte de operație, în funcție de volumul și calitatea osoasă, de localizarea structurilor anatomice (nervi, vase, sinusuri), de evaluările protetice și estetice.

 

Ghidajele implantologice (3D) sunt superioare evaluărilor radiografice 2D

De asemenea, măsurătorile corecte ale lățimii și înălțimii osului în locurile de implantare planificate, precum și distanțele și angulațiile dintre implanturi de la o parte a arcului la alta, pot fi predeterminate fără distorsiunile prezente de obicei în evaluările radiografice 2D (în dimensiunea bidimensională radiologică).

Te așteptăm la o consultație în cadrul Cabinetului Medical Individual Dr. Sorina Preda!

Programează-te