Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
0726 338 294 Strada Nouă, nr. 38A
Șelimbăr, Sibiu, Romania

Profilaxie

Programare rapidă
Programare

Detartrajul dentar

Detartrajul şi lustruirea ulterioară se realizează la cabinet

 

Indiferent cât de bine vă îngrijiţi dinţii, trebuie să fiţi conştienţi de faptul că lucrurile pe care le poate realiza medicul dentist igienist, dvs., pur şi simplu, nu le puteţi realiza acasă. Spălatul regulat pe dinţi vă poate elimina constant placa ce se formează pe dinţi, dar nu şi pe cea de sub linia gingiei (subgingi-vală) unde este foarte dificil de ajuns.

 

Ştiţi ce sunt detartrajul şi lustruirea dentară?

 

Detartrajul şi lustruirea dentară se referă la metode de curăţare în cabinet a dinţilor, deşi foarte mulţi medici stomatologi igienişti urăsc termenul “curăţare”, pentru că o “curăţare” a dinţilor este oricum realizată de către oameni în fiecare zi (sau aşa ar fi firesc să se întâmple) prin prin folosirea periei şi pastei de dinţi, dar şi a aţei dentare.

 

Detartrajul constă în eliminarea supra şi subgingival a tartrului (calculului), care este placa minerală calcificată pe dinţi. Iar lustruirea (polishingul dentar) constă în îndepărtarea petelor de pe dinţi cu ajutorul mai multor metode de lucru, printre care o gumă şi pastă abrazivă.

 

Detartrajul este urmat de lustruirea suprafeţei dentare

 

Etapa de detartraj este urmată de etapa de lustruire a dinţilor. Îndepărtarea tartrului de pe suprafaţa dentară cu ajutorul instrumentelor medicale, face ca aceasta să nu mai fie netedă, să prezinte asperităţi, abraziuni, care, dacă ar fi lăsate aşa, ar prezenta o casă foarte confortabilă pentru stabilirea imediată acolo a unei noi pietre şi, apoi, a unui nou tartru dentar.

 

De aceea, etapa de lustruire intervine salutar în crearea acelei suprafaţe netede şi rezistente pentru viitor.

 

stomatologie sibiu, stomatologie dr sorina preda, dentist sibiu

Periajul profesional

Periajul profesional – tratament al stomatologiei profilactice de cabinet

 

Stomatologia profilactică cuprinde mai multe proceduri, aferente mai multor tipuri de tratamente, care se referă, per global, la curăţarea şi igienizarea completă a dinţilor. Printre acestea, se numără şi procedura de periaj profe-sional. Şi el are rolul de înlăturare a plăcii bacteriene și a tartrului (calculului) de pe suprafețele dentare, precum și de corectare a petelor sau decolorărilor (discromii) cauzate de consumul repetat al anumitor alimente, cafelei, tutunului, băuturilor colorate.

 

De ce este important periajul profesional în  cadrul pachetului profilactic complet?

 

Procedura de periaj profesional continuă şi completează detartrajul manual sau pe cel efectuat, cu aceleaşi efecte benefice, cu ultrasunete. Pachetul întreg al tratamentului profilactic oferit de Cabinetul Stomatologic Dr. Sorina Preda o dată la şase luni pacienţilor, în cadrul controlului de rutină, este compus din detartraj, curăţare şi lustruire, periaj profesional şi Air-Flow. Acesta asigură o igienizare completă a cavităţii orale, sănătatea dinţilor şi gingiilor, precum şi confortul pe care îl resimte pacientul.

 

Fără periajul final, procedura de curăţare dentară nu este terminată

 

Prin detartraj şi curăţare de profunzime au fost eliminate cele mai mari cantităţi de placă bacteriană şi tartru acumulate pe suprafaţa dinţilor. Dar mai rămân de obicei resturi care trebuie şi ele eliminate. Periajul profesionist curăţă, netezeşte suprafeţele dentare, iar tratamentul cu Air-Flow vine să elimine aceste resturi chiar şi din cele mai greu accesibile spaţii interdentare. Astfel, igienizarea gurii pacientului este completă.

 

stomatologie sibiu, dr sorina preda sibiu, dentist sibiu

Air Flow

Strălucirea dinţilor se umbreşte cu timpul

 

Curăţarea obişnuită a dinţilor, cea realizată acasă, pe care o practicăm cu toţii zilnic, este spălarea pe dinţi cu perie şi pastă de cel puţin două ori pe zi. Aceasta asigură sănătatea şi frumuseţea dinţilor. Dar simţim că, pe măsura îmbătrânirii, frumuseţea lor începe să pălească, strălucirea lor să se estompeze, iar cauzele sunt multiple: vârstă, mâncare şi băuturi colorate, pasiunea pentru cafea, tutun etc.

 

Air Flow: o nouă tehnologie, avansată

 

Medicii stomatologi igienişti nu se bazează în practica lor doar pe îndepăr-tarea de pe dinţi a plăcii şi tartrului prin curăţarea constând într-un fel de răzuire, ci folosesc şi tratamentul cu flux de aer (Air-Flow), care intră în arsenalul tehnologiei lor avansate de igienizare dentară. Tehnologia oferă spre utilizare un dispozitiv avansat, care combină apa, particulele de pulbere fină şi aerul comprimat în scopul îmbunătăţirii aspectului dinţilor dvs.

 

Petele interioare nu se pot elimina prin proceduri tradiţionale

 

Există pete sau decolorări (discromii) încorporate în smalţul dinţilor, şi nu pe suprafaţa lor, de aceea sunt foarte greu de îndepărtat prin metodele obişnu-ite de curătare şi albire dentară, care nu acţionează decât la suprafaţa dinţilor. Aceste neajunsuri se găsesc sub forma unor linii maro închis, gri sau galbene – reprezentând pete care compromit aspectul dinţilor şi care sunt observate de fiecare dată în care încercaţi, jenaţi, să zâmbiţi.

 

stomatologie sibiu, stomatologie dr sorina preda, dentist sibiu

Fluorizare

Ce este fluorul şi la ce ajută el?

 

Mineral prezent în mod natural în alimente şi în apă, fluorul, împreună cu alte minerale, sunt pierdute şi adăugate din şi în stratul de smalţ al unui dinte prin demineralizare şi remineralizare. Pierderea este cauzată de acizii formați în placa dentară din bacteriile și zaharurile din gură, care atacă smalţul. Fluorul, calciul şi fosfatul sunt recuperate în smalţ din alimentele şi apa consumată. Prea multă demineralizare, fără suficientă remineralizare pentru a repara stratul de smalț, duce la apariţia cariilor dentare.

 

Demineralizările trebuie să fie urmate de remineralizări

 

Fluorul este un mineral care apare în mod natural în multe alimente și în apă. În fiecare zi, mineralele sunt adăugate și pierdute din stratul de smalț al unui dinte prin două procese, demineralizarea și remineralizarea. Mineralele se pierd (demineralizare) din stratul de smalț al unui dinte atunci când acizii  atacă smalțul. Minerale precum fluor, calciu și fosfat sunt redepozitate (remineralizare) la stratul de smalț din alimentele și apele consumate.

 

Fluorul măreşte rezistenţa dintelui

 

Fluorul ajută la prevenirea cariilor dentare, făcând dintele mai rezistent la atacurile acide ale bacteriilor din placa dentară și ale zaharurilor din gură. De asemenea, previne degradarea timpurie a dinţilor. Fluorul ajută, de asemenea, la accelerarea remineralizării, precum și la întreruperea producției de acid din dinții deja erupți, atât pentru copii, cât și pentru adulți.

 

Sub ce forme este disponibil fluorul?

 

În afara alimentelor şi apei, fluorul poate fi aplicat direct pe dinți prin paste dentare fluorurate sau poate fi dobândit prin clătiri orale cu ape de gură fluorurate. Clătirile orale cu ape de gură conţinând fluor în concentrații mai mici sunt disponibile fără prescripție medicală; concentrațiile mai mari necesită prescripție medicală.

 

stomatologie sibiu, stomatologie dr sorina preda, dentist sibiu

Te așteptăm la o consultație în cadrul Cabinetului Medical Individual Dr. Sorina Preda!

Programează-te